Een nieuwe weg

Vadertje Panov


Tijdens dit sfeervolle kerstproject, dat wordt voorgelezen en uitgespeeld, nemen we u mee naar een kerstavond aan het begin van de vorige eeuw waar een schoenmaker na een dag hard werken tot rust komt in zijn luie stoel. Hij leest het al oude verhaal over de geboorte van Jezus in zijn bijbel en bedenkt dat als Jezus bij hem op bezoek zou komen, hij een paar prachtige schoentjes cadeau zou doen.

Tijdens het lezen valt hij in slaap en in een droom wordt hem vertelt dat Jezus de volgende dag bij hem langs zal komen. De volgende dag kijkt hij reikhalzend uit naar het bezoek. Maar de dag loopt anders dan hij had verwacht. Hij krijgt veel bezoek, maar niet Diegene die hij verwacht.

Het verhaal wordt afgewisseld met bijpassende liederen die wij als koor zullen zingen en is zeer geschikt voor de advents- en kerstperiode.


De dromen van 3 bomen

Dit project heeft de titel: “De dromen van drie bomen” en volgt het verhaal van drie bomen die bedenken wat ze later willen worden, als ze volwassen, grote bomen zijn. God heeft een ander plan voor hen, een beter plan, Zijn plan!

Het geheel bestaat uit een combinatie van beelden op een beamer, bijpassende liederen die gezongen worden door het koor en teksten die samen voor een pakkend programma zorgen, waarbij de gemeente ook wordt betrokken.

Gospelkoor Tehilla slaat met dit project een nieuwe weg in doordat er een kerkdienst-vullend programma wordt geboden met een belangrijk oud verhaal in een nieuw jasje voor jong en oud.

Beide projecten zijn geschikt voor een dienst waarin geen predikant voorgaat. De gemeente wordt bij het geheel betrokken door een aantal liederen die samen gezongen kunnen worden. De tijdsduur van het geheel is ongeveer een uur.