Welkom


Welkom op de site van Gospelkoor Tehilla. Ons koor bestaat uit enthousiaste leden die graag gospelmuziek brengen in zalen, kerken, openlucht en op evenementen. Ons repertoire is zeer breed, van rustige ballads tot vlotte gospels zowel Nederlands- als Engelstalig. We zingen bekende, maar ook nieuwe, minder bekende muziekstukken om zo te getuigen van Gods Liefde voor iedereen. We hebben plezier in het zingen en stralen dat ook uit tijdens onze optredens.

Tehilla is een Hebreeuws woord, תְּהִלָּה  dat lofzang betekent. Het woord ‘halleluja’ heeft dezelfde stamletters (h-l-l). Dit komt dan ook van hetzelfde werkwoord ‘loven/prijzen’, wat heel veel in de Bijbel voorkomt. Halleluja betekent ‘loof de Heer’. Dat is precies wat wij met ons koor willen doen. We willen met ons koor een lofzang voor Hem laten horen. Het is ons verlangen Gods naam groot maken, Hem te loven en prijzen met ons lied. Hoe goed is het te zingen voor onze God, hoe heerlijk hem onze lof (tehilla) te brengen.

Ons koor staat al verschillende jaren onder leiding Aline Rook-Boes. Aline is al van kleins af aan met muziek bezig. Het is dan ook geen verrassing dat ze na het VWO-examen de opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle heeft gevolgd.  Na het afronden van deze opleiding in 2010 is ze gaan werken als Vakspecialist Muziek op 16 basisscholen in de Gemeente Zwartewaterland. Dit werk doet ze nog steeds met veel plezier. Naast het dirigeren van Gospelkoor Tehilla, dat sinds 2009 onder haar leiding staat, is Aline ook dirigent van Salvation in Lemmer en begeleidt ze Vocaal kwartet Voicemail uit Sint-Jansklooster op piano tijdens hun optredens.

Vanaf 2015 doen we meer dan alleen maar zingen tijdens kerkdiensten. Tot nu toe hebben we twee projecten gemaakt die een dienstvullend programma zijn.Het ene project heet Vadertje Panov en is geschikt voor de advent-en kersttijd.
Het andere project heet De dromen van 3 bomen en is het hele jaar door geschikt om op te voeren.

We komen graag zingen; wil je ons boeken of zoek je een koor om bij te zingen, dan ben je hier aan het juiste adres!

Kijk rond op deze site en wie weet tot snel! Volg ons ook op Facebook.

Via het contactformulier kun je ons boeken.

Klik hier voor onze privacy verklaring.